Det är nu snart ett år sedan Agnes och Tove flyttade in, de är systrar även om det är svårt att tro. Vi är ganska säker på att det är två hanar inblandade.

I vilket fall så är de två personligheter, Tove är nyfiken, lägger nosen i blöt så fort hon kan och har hamnat i diverse problem med grannkatterna. Agnes är tycker om att bli kelad med, gillar att äta och är lite lättskrämd. Eller i alla fall så är det vad vi trodde.

Under vintern så ha de mest legat och sovit, de har visserligen varit ute och inte haft något emot snön eller kylan - speciellt inte Agnes. Men nu är vår och lite mer av deras personligheter har kommit fram, dvs Agnes personlighet. Tove är som förut, nyfiken och pratsam. Men Agnes … hon är tydligen jägarinnan i familjen.

Under de senaste 14 dagarna har hon kommit in med 17 möss och en ödla. Jag har lite blandade känslor om det hela, jag är lite stolt över att hon är duktig på att jaga och det är lite sött när hon kommer in med dem och visar upp bytet. Jag vet att katter tar bytet till en plats där de känner sig trygga men ibland ser det ut som Agnes sitter och väntar på beröm.

Det jag är liiiite mer negativ till är när hon plockar in dem på morgonkvisten och sedan väcker mig för att jag ska inspektera musen … kl 4 på morgonen. Jag har inte sovit ordentligt den sista veckan eftersom det bärs in möss på nätterna.

Kort sagt, jag har blandade känslor om Agnes och hennes äventyr.