Det var ett tag sedan jag sist lyckades ta mig till ett Påskläger och det var på gnällen att det blev någon resa i år heller. Men, men, iväg kom jag och tur var det. Jag tycker detta var det bästa påskläger jag har varit på.

Det är lite svårt att sätta fingret på vad som var annorlunda, men för det första så var det många bra instruktörer. Sedan var det bra gästinstruktörer, jag gillade speciellt John Gage.

Jag tyckte att han hade intressanta saker att berätta och visa. Stefan Stenudd hade också några intressanta varianter på olika tekniker, en sak som jag gillar med Aikido är detta med att bara följa med och anpassa teknikerna efter vad motståndaren gör.

Men annars verkade lägret vara mera “intensivt” än normalt, dvs många tycktes satsa hårdare än vanligt vilket gjorde att det verkade ha rätt kul.

Sedan var det naturligtvis läge för att träffa bekanta

En del passade dock på att skaffa nya undersåtar

Naturligtvis fick jag inspiration att börja träna mer fokuserat … men väl tillbaka i Umeå så var det tillbaka till verkligheten, dvs jobbet och lite för mycket att göra så att det har inte blivit något av med mer fokuserad träning. Men allt som allt så var detta mitt bästa Påskläger … hittills.

Det finns fler bilder från lägret här.