För något år sedan så köpte jag ett par nya kängor och jag kan inte förstå vad jag tänkte på när jag köpte dem … om jag nu tänkte överhuvudtaget.

Det första felet är att de är för små, det är inte frågan om att ha ett par tjocksockor och strumpor på sig! Det kommer att resultera i tår som är ihoptryckta till en spjutspets, då känns det i alla fall. Detta lilla problem upptäckte jag när jag hade knatat ut en bra bit i skogen, det var en smärtsam upplevelse att ta sig hem. Tur att jag hade stövlarna med mig och kunde använda dem de andra dagarna.

Nästa fel är att de inte tål vatten, dvs jag blir blöt om fötterna så fort jag går där det är lite fuktigt. Så jag när tog kortet här ovanför så resulterade det i blöta fötter också.

Tämligen less på de här kängorna nu så snart är det dags att införskaffa ett par nya. Den här gången kommer jag nog att satsa på en gammalt känt märke, för mig i alla fall: Lundhags.

Alla Lundhags kängor jag har haft har funkat bra. Sedan är det väl dags för ett par nya stövlar också och där blir det samma som de senaste 25 åren: Nokian Tuura.